PK “Era” iz Užica u našem centru

Proteklog vikenda u gostima Avanturističkom centru Mojan bili su planinari iz PK “Era” iz Užica predvođeni planinarskim vodičem Slobodanom Stefanovićem. Posebno nam je zadovoljstvo što smo ugostili Sloba i njegove drugare, jer su planinari iz kluba Era svojim akcijama mnogo doprinijeli popularizaciji nekih manje poznatih krajeva i vrhova u našem regionu i podarili neke nove staze planinarskom svijetu, ali i pomogli ruralnom razvoju ovih krajeva.

Ovoga puta glavni cilj je bio osvojiti Vasojevićki Kom (2461 m) sa južne strane, iz našeg centra, preko sela Japan, Varde i Rupe. Visinsku razliku od preko 1700 m savladali su za oko 10 časova sa pauzama, a njihovi utisci su fenomenalni. Ovu rutu će naš centar uvrstiti u svoju ponudu, ali su i posjetioci Komova sa Štavne dobili novu mogućnost za kružno osvajanje Vasojevićkog vrha.

Drugi dan Ere su iskoristile za mnogo laganiju šetnju kroz seoske atare Konjuha i Košutića do Veljeg krša (1449 m).

Zahvaljujemo se drugarima iz Užica na dvije lijepe večeri provedene pored logorske vatre i želimo im uspješne planinarske pohode do nekog novog viđenja u našem centru gdje će uvijek biti dobrodošli.

Ukupna kilometraža: 20.08 km
Maksimalna nadmorska visina: 2461 m
Minimalna nadmorska visina: 934 m
Ukupan uspon: 1902 m
Ukupan spust: -1882 m
Ukupno vrijeme trekloga: 10:34:54
Preuzmite GPX


Fotografije i GPS Trek PK ERA UŽICE

2 komentara na “PK “Era” iz Užica u našem centru”

  1. Lidija Dabović

    Hostel je najbolji do sada u kom smo boravili a usluga i ljubaznost domaćina je posebna priča. Preporuka za sve planinare. A planina divna, priroda fenomenalna… Vidimo se opet u avgustu. ⛰️🏔️

    Odgovor

Ostavi komentar