Lepi Brka, Gastronomad: Jesenji desert u “Mojanu”

Proteklih dva dana u prijateljskoj posjeti našem centru bio je Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka, autor kulinarske emisije GastroNomad koja se već devet sezona emituje na RTS-u. Ovaj popularni kuvar i svjetski putnik, koji pod sloganom trbuhom za kruhom obilazi mnoge destinacije, uputio je pohvale našem centru i svemu onome što radimo i pokušavamo da postignemo kada je u pitanju razvoj centra, promocija i ruralni razvoj ovog dijela potkomovlja. Nenada smo upoznali sa prirodnim ljepotama Komova i kulturološkim osobenostima ovog područja, a on je izrazio želju da nas ponovo posjeti sa svojom porodicom tokom sledeće sezone, čemu se posebno radujemo, a u najavi je i snimanje njegove emisije u zoni oko našeg centra, o čemu će u narednom periodu biti više riječi od strane samih organizatora tih dešavanja.

Za osoblje i drage prijatelje “Mojana” Lepi Brka je organizovao svojevrsni kulinarski performans u kome mu je asistirao dugogodišnji planinar i po nama najbolji crnogorski bushcraft kuvar Igor Stojović, u čijim specijalitetima iz prirode smo već mnogo puta imali priliku da uživamo – kako mi iz centra tako i naši gosti i mještani sela. Za ovu posebnu priliku Lepi Brka je odabrao jesenji desert od zlatnih bundeva iz okolnih njiva, rumenih jabuka i šljiva iz našeg dvorišta a sve to začinjeno mladim zdravim sirom iz sela. Igor se pobrinuo za glavno jelo, a naša Milijana je ispekla njen već čuveni domaći hljeb.

5 komentara na “Lepi Brka, Gastronomad: Jesenji desert u “Mojanu””

  1. Страхиња Кастратовић

    Odusevljen sam vasim entuzijazmom i idejama. Svaka vam cast!

    Odgovor
  2. Страхиња Кастратовић

    Nema na cemu. Lijepo je vidjeti i cuti , kad se u mom rodnom kraju ( zaboravljenom od svijeta) , neko trudi da ga promovise, u drzavi i van nje. Da saznaju da postoji mesto koje je vrijedno paznje i posjete. Vi u stvari time vracate Konjuhe u zivot , i hvala vama na tome. Ja se takodje trudim, koliko sam u mogucnosti, da dam svoj skromni doprinos u tome sto vi radite, putem drustvenih mreza.
    Srdacan pozdrav za vas i kompletan tim.

    Odgovor
  3. Vesna Kostic

    Bila sam u hostelu Mojan, ne znam šta je ljepše…gostoprimstvo, Milijanin kačamak, priganice, priroda. Preporučujem svima da posjete i uživaju.
    Pozdrav za sve. I za Igora pozdrav, pravi najbolji roštilj☺

    Odgovor

Ostavi komentar