Eco Travel Montenegro u posjeti našem centru

Naš centar je ove nedjelje posjetio Nebojša Vasiljević, vlasnik turističke kompanije Eco Travel Montenegro iz Njemačke. Cilj posjete je bio upoznavanje sa mogućnostima Avanturističkog centra Mojan te prirodnih ljepota južnog dijela Komova, Mojana, Vujove planine, Crnogore i Asanca kao i lijepih sela koja leže na padinama ovih planina i na obalama rijeka Perućice, Kuckaje i Zlorečice. Nebojša se uvjerio u izuzetne mogućnosti ovog kraja kada je u pitanju aktivni odmor i seoski turizam. Čitava ova oblast je i dio Parka prirode Komovi, čiji andrijevički ogranak počinje sa radom u narednom periodu, te očekujemo da će zaštitarske aktivnosti parka još više doprinijeti atraktivnosti ove zone. Ovaj kraj uopšte nije turistički valorizovan i predstoji još mnogo rada u narednom periodu kako bi se ova zaboravljena pogranična zona na pravi način postavila na turističke mape i postala poželjna destinacija za ljubitelje aktivnog odmora i seoskog turizma.

Avanturistički centar Mojan je nebudžetska i neprofitna djelatnost, menadžmet volonterski obavlja poslove, a kompletan prihod centra ulaže se u dalji razvoj ove zone sa posebnim akcentom na interes lokalne zajednice.

Pored turističkih aranžmana koje ćemo u nekom narednom periodu realizovati sa kompanijom Eco Travel Montenegro, Nebojša je kao društveno odgovoran biznismen ponudio da njegova kompanija finansira neku od nedostajućih potreba Avanturističkog centra Mojan kako bi se dodatno ojačali kapaciteti centra te će i na taj način pomoći ovaj projekat na čemu smo mu posebno zahvalni.

Sa Nebojšom je u posjeti bio i crnogorski fotograf Igor Šuntić iz Šavnika sa kojim smo razmatrali mogućnosti o organizovanju fotografske kolonije u našem centru, koji je idealan za ovakve događaje, i nadamo se da će ova ideja biti realizovana još ove godine.

3 komentara na “Eco Travel Montenegro u posjeti našem centru”

  1. Valjevo

    Jako interesantan kraj, nadam se da ce nas put uskoro dovesti kod vas. Veliki pozdrav iz Srbije i sve najbolje vam želimo.

    Odgovor

Ostavi komentar